Skolefritidsordning (SFO)

Presentasjon av de ansatte:

Maja Hallanger – leder for SFO.

Maja har en master i musikkterapi fra Musikkhøyskolen i Oslo og en PPU med steinerpedagogikk fra Steinerhøyskolen i Oslo. Maja har blant annet jobbet med teatergruppen Stella Polaris og arrangert og holdt kurs for barn og unge i musikk og teater.

Roger – jobber som assistent i 3.kl. Har jobbet i SFO i ni år.

Jeanette – jobber som assistent i 4.kl. Har jobbet i SFO i elleve år.

Mariam – jobber som assistent i 7.kl. Har jobbet i SFO i åtte år.

Kjell – deler stillingen med Mariam, ny på SFO.

Tobias – lærling, er også i 4.kl

Synne – lærling, er også i 3.kl

Dagsrytme:

Mandag: Starter 12.15, vi spiser müsli/havregryn med kefir eller melk og eplemos, eller rundstykker/knekkebrød med pålegg.

Tirsdag: Starter 13.30, vi spiser salatbord (barna kan velge hva de vil ha) med pasta, eller grønnsaker, ris og karrisaus.

Onsdag: Starter 13.30, vi spiser risengrynsgrøt.

Torsdag: Starter 13.30, vi spiser suppe med pasta eller brød.

Fredag: Starter 12.15, vi spiser brytebrød med pålegg.

Vi er stolte over at skolen vår har økologisk gullmerke! Det betyr at all mat som serveres ved skolen er minimum 90 % økologisk.

Aktiviteter:

Det er tur hver fredag og gymsal kl 15 hver dag.

Til de forskjellige høytidene lager vi ulike småting.

I april blir det avslutning/overnatting på for 4.kl.

Mange av barna deltar også på Vestskogen kulturskoles undervisning som stort sett er i SFO tid i skolens lokaler.

Økonomi:

Alle får faktura på mail, hvis noe ikke stemmer – si ifra så ordner vi opp i det.

Det er slik at kostnadene er fordelt ut på 11 måneder, dere betaler for eksempel samme pris i august som i september, selv om august måned er kortere pga. sommerferien. Vi kunne gjort det slik at dere betalte mindre i august, men da mer i de andre månedene.

Sommer SFO er et ekstra tilbud og koster da ekstra. Innmelding morgen SFO og sommer SFO finner du HER:

Satsene finner du HER :

Søskenmoderasjon: 15 % på hele fakturaen.

Husk: barn som er påmeldt til morgen SFO må alltid komme opp på SFO, inngang den hvite døra! (Det er ingen voksen ute)

Sikkerhet:

Til informasjon: Barna leker på hele skolens område, de har ikke tilsyn hele tiden – Vi passer på, går runder i skolegården og er alltid tilgjengelige for barna, men vi har ikke tilsyn over alle hele tiden.

Det er viktig for oss å få beskjed hvis noen andre skal hente barnet eller andre ting i forhold til henting, hvis de skal hjem tidligere/senere. Det er fint å få beskjed fra en voksen på SMS, eller ring å gi beskjed. Nummeret til SFO er 33 35 22 08.

Vi krysser alle barna inn og ut hver dag.

Hvis noen blir borte er rutinen følgende:

Ringer foreldre først.

Er barnet borte mer enn 20 minutter uten noen informasjon: ringes politiet.

Mer alvorlige fall el.l. – ring foreldre, – send til legevakt, -skadeskjema/meldeskjema

Annen informasjon:

• Maja sender all informasjon til dere på mail.
  • Dere får et nyhetsbrev fra SFO hver måned med bilder og informasjon.
  • Hvis dere har en beskjed, send gjerne en SMS – 98482333. Maja svarer, slik at dere vet at beskjeden er mottatt.
  • Lengre beskjeder på mail (maja.hallanger@steinerskolen.no).
  • Hvis noen vil snakke om noe, ring eller kom innom, gjerne på formiddagen.
  • Hvis noe blir trøblete, be gjerne om et møte.

Ringing fra SFO:

Det er mye ringing om å bli med hverandre hjem. Det beste er om dette er avtalt på forhånd. Vi har en regel på SFO om at de får ringe kun en gang i uka om å bli med hjem. Hvis du ikke ønsker at ditt barn skal ringe om dette, er det bare å si ifra.

Avslutning:

Er dere foreldre fornøyde med SFO? Noe dere savner, ønsker dere?

Vi som jobber her sier ifra hvis det skjer noe på SFO med barnet, eller om det er andre ting vi synes det er fint for dere å vite om. Det er også fint for oss på SFO og få tilbakemeldinger fra foreldrene om barna snakker om noe hjemme, eller har tanker rundt noe som har skjedd på SFO, noe de ikke trives med, eller trives med.

Hvis noen har spørsmål, tanker eller innspill rundt arbeidet vi gjør her på SFO blir vi glade for å høre dem!

Mvh Maja og resten av gjengen på SFO