Skolefritidsordning (SFO)

Presentasjon av de ansatte:

Karina Hagemann – leder for SFO.

Karina er ny SFO-leder fra høsten 2020! Men helt ny er hun ikke, hun har jobbet ved skolen i 11 år og har vært innom de fleste klassene på skolen. Hun har vært assistent og religionslærer i alle klasse på barnetrinnet. Hun har også jobbet litt som vikar på SFO. Karina har selv gått på Steinerskolen i Vestfold, så hun kjemmer skolen godt.

Roger – jobber som assistent i 4.kl. Har jobbet i SFO i ti år.

Jeanette – Jeanette – jobber som assistent i 5.kl. Har jobbet i SFO i tolv år.

Mariam – jobber som assistent i 2.kl. Har jobbet i SFO i ni år.

Silje– lærling, er i 3.kl.

SSiri – lærling, er i 4.kl.

Dagsrytme:

Mandag: Vi spiser müsli/havregryn med kefir eller melk og eplemos, eller rundstykker/knekkebrød med pålegg.

Tirsdag: Vi spiser salatbord (barna kan velge hva de vil ha) med pasta, eller grønnsaker, ris og karrisaus.

Onsdag: Vi spiser risengrynsgrøt.

Torsdag: Vi spiser suppe med pasta eller brød.

Fredag: Vi spiser brytebrød med pålegg.

Vi er stolte over at skolen vår har økologisk gullmerke! Det betyr at all mat som serveres ved skolen er minimum 90 % økologisk.

2.klasse kommer opp på SFO hver dag kl. 13.00, 3.klasse kommer kl. 13.15 og 4.klasse kl. 13.30.

Aktiviteter:

Det er tur hver fredag og gymsal kl 15 hver dag.

Til de forskjellige høytidene lager vi ulike småting.

I april blir det avslutning/overnatting på for 4.kl.

Mange av barna deltar også på Vestskogen kulturskoles undervisning som stort sett er i SFO tid i skolens lokaler.

Økonomi:

Alle får faktura på mail, hvis noe ikke stemmer – si ifra så ordner vi opp i det.

Det er slik at kostnadene er fordelt ut på 11 måneder, dere betaler for eksempel samme pris i august som i september, selv om august måned er kortere pga. sommerferien. Vi kunne gjort det slik at dere betalte mindre i august, men da mer i de andre månedene.

Sommer SFO er et ekstra tilbud og koster da ekstra. Innmelding morgen SFO og sommer SFO finner du HER:

Satsene finner du HER :

Søskenmoderasjon: 15 % på hele fakturaen.

Husk: barn som er påmeldt til morgen SFO må alltid komme opp på SFO, inngang den hvite døra! (Det er ingen voksen ute)

Sikkerhet:

Til informasjon: Barna leker på hele skolens område, de har ikke tilsyn hele tiden – Vi passer på, går runder i skolegården og er alltid tilgjengelige for barna, men vi har ikke tilsyn over alle hele tiden.

Det er viktig for oss å få beskjed hvis noen andre skal hente barnet eller andre ting i forhold til henting, hvis de skal hjem tidligere/senere. Det er fint å få beskjed fra en voksen på SMS, eller ring å gi beskjed. Nummeret til SFO er 33 35 22 08.

Vi krysser alle barna inn og ut hver dag.

Hvis noen blir borte er rutinen følgende:

Ringer foreldre først.

Er barnet borte mer enn 20 minutter uten noen informasjon: ringes politiet.

Mer alvorlige fall el.l. – ring foreldre, – send til legevakt, -skadeskjema/meldeskjema

Annen informasjon:

• Karina sender all informasjon til dere på mail.
  • Dere får et nyhetsbrev fra SFO hver måned med bilder og informasjon.
  • Hvis dere har en beskjed, send gjerne en SMS – – 90149319. Karina svarer, slik at dere vet at beskjeden er mottatt.
  • Lengre beskjeder på mail (karina.hagemann@steinerskolen.no).
  • Hvis noen vil snakke om noe, ring eller kom innom, gjerne på formiddagen.
  • Hvis noe blir trøblete, be gjerne om et møte.

Ringing fra SFO:

Det har vært mye ringing om å bli med hverandre hjem. Dette må heretter avtales på forhånd.

Avslutning:

Er dere foreldre fornøyde med SFO? Noe dere savner, ønsker dere?

Vi som jobber her sier ifra hvis det skjer noe på SFO med barnet, eller om det er andre ting vi synes det er fint for dere å vite om. Det er også fint for oss på SFO og få tilbakemeldinger fra foreldrene om barna snakker om noe hjemme, eller har tanker rundt noe som har skjedd på SFO, noe de ikke trives med, eller trives med.

Hvis noen har spørsmål, tanker eller innspill rundt arbeidet vi gjør her på SFO blir vi glade for å høre dem!

Vennlig hilsen Karina og resten av gjengen på SFO