Månedens elev (Januar): Helén Hansen

Helen Hansen1

Fødselsår: 1973

I dag arbeider jeg:

I hovedsak som gullsmed og smykkedesigner for ”Sitara” (eget firma)

Jeg driver også med kognitiv coaching for ”Credo Coaching2 (eget firma)

Beste minne fra steinerskolen:

Dette er skikkelig vanskelig å svare på, for det er mange. Jeg tror at feiringene av alle ”høytidene” er noe av det jeg husker som både gøy og koselig.
For eksempel St. Michael som var veldig spennende og adventsspiralen der vi sang ”Maria gikk i Torneskog” som var litt magisk.
Ellers er det klasseturer og også ”morgenstund” på barneskolen der vi satt i tussmørket med et tent stearinlys og Marianne fortalte spennende eventyr
J

Sist, men ikke minst: fellesskapet i klassen, som tilslutt nesten ble som en familie nr to!

Det viktigste jeg lærte:
Jeg kan ikke si én ting her heller; det er kanskje mer hvordan jeg lærte og at jeg opplevde  alt som en helhet, men ikke før ”ringen sluttet seg” i 12. Klasse.

Jeg lærte – i alle fall følte – at enkeltindividet ble veldig ivaretatt og at jeg ble sett.

Jeg har alltid tenkt at noe av det beste mine foreldre gjorde for meg var å ”sende meg på steinerskolen”. Jeg hadde ikke vært den personen jeg er i dag hadde det ikke vært for de 12 årene, og jeg det er alltid med en god følelse og litt stolthet at jeg sier at jeg har gått på steinerskolen.

Jeg ville gjøre det samme for mine barn, som nå begge er ferdige med sine 12 år.

Etter skolen:

Studier:

Plus-skolen i Fredrikstad      Gullsmedutdanning med svennebrev  2012-2014

NLP-Coaching                      NLP Practitioner                               2007

Høgskolen i Oslo                  Videreutd. Coaching og kommunikasjon/rådgivning      2006-2007

Høgskolen i Oslo                  Videreutdanning, Veiledning av kollegaer                     2005-2006

Høgskolen i Oslo                  Bachelor i sosialt arbeid                                             2001-2004

Kinesolog                            Professional Kinesology                                              2000-2001

Diverse ”småutdanninger”/kurs og annet

Arbeid:

Gullsmed                                                      Selvstendig næringsdrivende; Sitara – fra 01.07.14 - til dags dato

Coach/gruppeleder                                  Selvstendig næringsdrivende; Credo Coaching – fra 01.08.07- til dags dato

Sunnaas Sykehus - Sosionom; mestringsgrupper  - (etter utdanning)

Barne- og familieetaten; Miljøterapeut - arbeid med ungdom i egen bolig - (etter utdanning)

Diverse arbeid innenfor helse- og sosial, samt serviceyrker

Annet:

• Erfaring fra arbeid med ungdom og voksne; miljøarbeid, helsearbeid, endringsfokusert arbeid og arbeid innenfor psykisk helsevern, samt erfaring fra ulike serviceyrker.
  • Interesseområder innenfor blant annet håndarbeid, kunst, foto, møbelrenovering,
  • reiser og fysiske aktiviteter. Har deltatt på diverse kursvirksomhet innenfor foto, grafikk, keramikk, psykisk helsevern og Motiverende Intervju/Endringsfokusert Rådgivning.
  • Selvstendig næringsdrivende innenfor coaching og veiledning (www.credocoaching.no)
  • Selvstendig næringsdrivende som gullsmed og smykkedesigner (www.sitara.no)

Jeg har hatt eget firma i ca. 15 år og har drevet med mange ulike kreative prosjekter. Jeg har blant annet arbeidet med veskedesign, skinn og lær, strikking og hekling, bokbinding, steinsliping, keramikk, fotografering, samt grafikk og etsning. Har også drevet egen virksomhet med møbelrenovering og etter dette design og støping av smykker i resin. Etter å ha laget smykker på hobbybasis, og drevet to nettbutikker over flere år, utdannet jeg meg seg til gullsmed ved den Plus-skolen i Fredrikstad og fikk svennebrev i juni 2014. Jeg grunnla smykkemerket Sitara i 2012.

Nettside: www.sitara.no
Sitara er på sosiale medier under følgende navn:

Facebook: Sitara Helen Hansen
Instagram: sitara.no

sitara smykker-kopi månedens elev januar 2017

Velkommen til Steinerskolen i Vestfold skoleår 2017-2018

SEPTEMBER

25. 8. kl.: Skolesekken: "En by i endring" - visuell kunst. Kl. 09:00 ved kanalen - 11:15, Haugar. Elevene tar buss/sykler
OKTOBER
UKE 40 HØSTFERIE
17. 3. kl.: Skolesekken: "Første møte med Tønsberg og Nøtterøy bibliotek" - litteratur. Buss kl. 09:40, retur kl. 11:35
17. 4. kl.: Skolesekekn: "Teatersport" - scenekunst. kl. 12:15 - 13:15
NOVEMBER
 2.  7. kl.: Skolesekken: "Kreativ iPad" Film, musikk. Varighet 2,5 time. kl. 10:00 i klasserommet
10. 7. kl.: Skolesekken: Helle Cecilie Natholmen: Litteratur - skrivekurs. kl. 09:00, varighet 45 min.
17. 5., 6. & 7. kl.: Skolesekken: Boxoffice: Musikk. kl. 12:15 Treklangsalen. Varighet 35 - 40 min.
25. JULEMARKED
DESEMBER
20. Siste skoledag før jul

SE STEINERSKOLENS REKLAMEFILMER:

Informasjonsfilm laget av 2.vg. i norskundervisningen:

skolereklame i kommuneblad