Månedens elev April

Barnehagefaglig rådgiver

Annet:

Avlaster for samme person i 21 år

I dag arbeider jeg: som barnehagefaglig rådgiver i Ulstein kommune. Det er en administrativ stilling som innebærer ansvar for samordnet barnehageopptak i kommunen, gjennomføring av veiledning og tilsyn i kommunale og private barnehager, skrive og følge opp enkeltvedtak for spesialpedagogisk hjelp, tildeling og fordeling av tilskudd, initiere, igangsette eller gjennomføre kompetansehevingstiltak og drive barnehagefagligutvikling.

Beste minne fra steinerskolen:
Det må være de tallrike ekskursjonene, som alltid var relatert til undervisningen, enten det var en kanotur, et museumsbesøk eller en reise.
Skal jeg trekke frem mitt beste minne, må det bli Italiaturen i 12.klasse, å få oppleve Assisi. Jeg hadde dannet meg et bilde av byen og det å komme dit var en stor opplevelse. Legendene om Frans av Assisi som talte til dyrene og fuglene, fasinerte meg i småskolen (2. klasse). Senere var det mytene om han som helgen og mottaker av stigmata som ble spennende. Besøket til Fransiskanermunkene på Grønland i Oslo, viste hvordan en enkelt persons kamp og engasjement kan påvirke på tvers av landegrenser gjennom århundrer. At byen har fresker av Giotto, var noe av den kunnskapen jeg hadde da vi besøkte Assisi. Jeg husker godt den eldre kelneren som spurte hva vi gjorde der. Han tok til tårene da jeg fortalte at vi hadde lært å resitere Solsangen til Frans av Assisi på italiensk i 2.klasse. Jeg nølte da han ba meg resitere den, men lot meg overtale. Den eldre kelneren fylte på et tidspunkt inn  med sin stemme, og vi fullførte resitasjonen av Solsangen sammen. Det er et spesielt øyeblikk og et godt minne!

Det viktigste jeg lærte:
Å lytte, ha dialog og være åpen for andre og meg selv.  Jeg ble oppmerksom og lærte å verdsette mine signalstyrker og fikk forståelse for at det i meg selv alltid er potensiale til å utvikle de sidene som er mindre sterke. Dette har gitt meg et positivt menneskesyn. Videre tenker jeg at jeg fikk innsikt i at det ikke bare er godt, men viktig å leve et balansert liv, med plass til det å være leken, skapende og kreativ. Dette mener jeg har hatt betydning og vært en kilde for meg når det gjelder å takle de utfordringer livet gir.

Velkommen til Steinerskolen i Vestfold skoleår 2017-2018

SEPTEMBER

25. 8. kl.: Skolesekken: "En by i endring" - visuell kunst. Kl. 09:00 ved kanalen - 11:15, Haugar. Elevene tar buss/sykler
OKTOBER
UKE 40 HØSTFERIE
17. 3. kl.: Skolesekken: "Første møte med Tønsberg og Nøtterøy bibliotek" - litteratur. Buss kl. 09:40, retur kl. 11:35
17. 4. kl.: Skolesekekn: "Teatersport" - scenekunst. kl. 12:15 - 13:15
NOVEMBER
 2.  7. kl.: Skolesekken: "Kreativ iPad" Film, musikk. Varighet 2,5 time. kl. 10:00 i klasserommet
10. 7. kl.: Skolesekken: Helle Cecilie Natholmen: Litteratur - skrivekurs. kl. 09:00, varighet 45 min.
17. 5., 6. & 7. kl.: Skolesekken: Boxoffice: Musikk. kl. 12:15 Treklangsalen. Varighet 35 - 40 min.
25. JULEMARKED
DESEMBER
20. Siste skoledag før jul

SE STEINERSKOLENS REKLAMEFILMER:

Informasjonsfilm laget av 2.vg. i norskundervisningen:

skolereklame i kommuneblad